Informatii despre Timisoara

De stiut inainte de a te caza in Timisoara

Daca urmeaza sa vizitati in viitorul apropiat Timisoara, este bine sa aveti cateva cunostinte despre acest oras. In cele ce urmeaza avem cateva informatii utile si interesante, pentru cei ce cauta cazare in Timisoara.

Pentru orice turist, clima zonei vizitate este foarte importanta. Timisoara are o clima temperat-continentala, ca si restul Romaniei. Temperatura medie anuala este de 10C. Este important de stiut ca Timisoara are influente climatice ale maselor de aer submediteraneene (mase de aer cald care bat dinspre Marea Adriatica) si oceanice (mase de aer umed care provin dinspre Atlantic).

Ora locala este n avans cu 1h 25min 8sec fata de ora meridianului 0, dar se afla in intarziere cu 34min 52sec fata de ora oficiala a Romaniei.

Transportul in Timisoara este foarte dezvolatat. Acest oras este un nod feroviar in centrul celei mai dense retele de cai ferate din Romania. Principala gara de calatori este Timisoara Nord, ajutata de Timisoara Est, Timisoara Sud si Timisoara Vest.

Transportul aerian este de asemenea un punct forte al Timisoarei. Aeroportul International Traian Vuia este al doilea ca marime din Romania. De pe acest aeroport se pot obtine legaturi catre principalele orase din Europa.

Pe durata sederii dumneavoastra in Timisoara, fie ca este in interes de afaceri, fie ca este o simpla plimbare, va recomandam cu cea mai mare caldura sa vizitati hotelul Korrona, un hotel de 4 stele cu servicii ireprosabili, insa cu tarife de 3 stele. Puteti adauga farmec excursiei dumneavoastra in Timisoara, prin cazarea la un hotel ce

Pentru orice turist aflat intr-un oras strain, siguranta este cel mai important aspect. Cazarea la hotelul Koronna va ofera acest comfort, prin monitorizarea video si paza a perimetrului si incintei hotelului.

Orasul Timisoara este situat in vestul Romaniei si este cunoscut ca centrul istoric al regiunii Banat, fiind in acelasi timp resedinta judetului Timis. Orasul este asezat pe raul Bega, unul din putinele rauri navigabile ale Romaniei. In decursul timpului, orasul Timisoara a stat sub diverse dominatii precum cea turca, ungara si austriaca, toate aceste perioade contribuind semnificativ la cultura si infrastructura orasului. In acest oras a izbucnit si revolutia din 1989, fiind astfel primul oras eliberat de sub conducerea comunista.

Timisoara este cunoscut in Europa ca si Mica Viena, datorita suzeranitatii vieneze, sub care Timisoara a stat. In centrul orasului se gasesc cladirii din epoca regala, care sunt similare celor din centrul orasului austriac.

Orasul Timisoara este de asemenea si un important centru educational si renumit un oras universitar. In centrul orasului, in Piata Victoriei, pe bulevardele largi sunt zeci de cafenele si magazine. Tot aici, se pot vizita Catedrala Ortodoxa si Casa Operei, catedrala Romano-Catolica.